Apex Biotech Ltd

Produk & Perkhidmatan

Knowledge
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Adakah ia benar-benar membantu kita untuk menurunkan berat badan--ekstrak kopi kacang hijau

Source: | Updated: Oct 14, 2016

Ekstrak hijau coffee bean, dihasilkan dari kacang hijau loji Arabica, merupakan faktor yang agak baru untuk produk penurunan berat badan yang telah mendapat perhatian yang kuat, perhatian ini adalah tidak berasas, ekstrak hijau coffee bean mempunyai beberapa faedah kesihatan, terutamanya sebagai penurunan berat badan yang membantu.

Apa yang adaAsid Chlorogenic?

Asid Chlorogenic (CGA)antioksidan dan sebatian fenolik ditemui pada kulit, daun dan buah-buahan daripada sejumlah tumbuh-tumbuhan, termasuk andquot di; fruitsandquot; coffea arabica kilang - unroasted (andquot; greenandquot;) biji kopi. Ia dipercayai menjadi intipati yang membuatekstrak kopi hijautambahan yang berkesan untuk menurunkan berat dan mengawal tekanan darah tinggi.

Molekul-molekul asid Chlorogenic adalah terdiri daripadaasid caffeic dan asid L quinic. Ia mendapat nama kerana ia mengambil warna hijau, seperti gas klorin, apabila teroksida.

Biji kopi mentah adalah salah satu punca yang paling banyak sebatian ini, namun banyak dimusnahkan apabila kacang panggang.

Asid Chlorogenic adalah andquot di; ingredientandquot rahsia; di ekstrak kopi hijau - antioksidan yang mana kajian menunjukkan membantu membakar lemak, merendahkan tekanan darah, kawalan glukos dan banyak perkara lain yang baik. Secara amnya, dengan ciri-ciri komputer includes30 %-50_%Asid Chlorogenic.

Kajian menunjukkan manfaat penurunan berat badan daripada hijau Coffee Bean.

Pada tahun 2006, satu kajian yang diterbitkan dalam perubatan alternatif dan pelengkap BMC diperiksa kesan pengumpulan lemak dan berat dalam tikus yang diberi hijau coffee bean cabutan. Penyelidik menyatakan bahawa tikus telah mengurangkan visceral berat badan dan kandungan lemak. Disimpulkan bahawa ekstrak hijau kopi kacang boleh menjadi berkesan terhadap pertambahan berat badan dan pengumpulan lemak dengan menghalang penyerapan lemak dan mengaktifkan metabolisme lemak di dalam hati.

Pada 2011, Gastroenterologi penyelidikan dan amalan menerbitkan meta-analisis pengajian 5, yang telah diperiksa ekstrak kacang kopi hijau sebagai tambahan berat badan. Kesimpulan ini disokong oleh satu kajian 2012 awal yang disiarkan dalam jurnal The Sindrom metabolik kencing manis dan obesiti yang diikuti sekumpulan 16 orang dewasa yang ditambah dengan kacang hijau kopi selama 12 minggu, tanpa membuat sebarang perubahan pemakanan. Keputusan mengejutkan dengan ketara. Pada masa ini, subjek hilang purata 10.5% daripada keseluruhan berat badan dan 16% daripada keseluruhan lemak badan, tanpa sebarang kesan sampingan negatif yang dilaporkan.

Apabila ia datang untuk menurunkan berat badan, diet yang betul dan senaman adalah sangat penting kepada kejayaan. Walau bagaimanapun, kajian menunjukkan bahawa menambah tambahan seperti hijau coffee bean cabutan boleh meningkatkan penurunan berat badan yang berpotensi, sebagai tambahan kepada manfaat antioksidan.

Rujukan

  1. H Shimoda, Singapore E, M Aitani.Pembantut kesan cabutan hijau kopi kacang lemak pengumpulan dan badan berat dalam tetikus. BMC melengkapkan Med. gantian 2006 Mar 17; 6:9.

  2. Onakpoya I, Terry R, Ernst E.Penggunaan ekstrak kopi hijau sebagai tambahan berat badan: kajian yang sistematik dan meta-analisis percubaan-percubaan klinikal rawak. Gastroenterol Res Pract. 2011; 2011. Doi:pii: 382852. 10.1155/2011/382852. Epub 2010 Ogos 31.

  3. oleh Dr. Edward Group DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM, http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/weight-loss-benefits-of-green-coffee-bean/

  4. http://www.greencoffeebeanextract.com/


Pandangan dan nasihat pemakanan yang dinyatakan oleh Apex tidak bertujuan sebagai pengganti untuk perkhidmatan perubatan konvensional. Jika anda mempunyai satu teruk perubatan kebimbangan yang keadaan atau Kesihatan, sila lihat doktor anda.

Siasatan
Hubungi kami
Alamat: No.6 4 Zhangba Rd., Xi'an berteknologi tinggi zon, Xi'an 710077, China.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Perkhidmatan Faks: +86(29) 8860 9131
E-mel:info@apex-bio.com
Rumah | Tentang kita | Produk & Perkhidmatan | Berita | Pengetahuan | Kawalan kualiti | Hubungi kami | Telefon mudah alih | XML | Utama Laman