Apex Biotech Ltd

Produk & Perkhidmatan

Knowledge
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Mulberry membantu kawalan gula di dalam darah dan kencing manis perjuangan

Source: | Updated: Aug 01, 2016

Kencing manis Mulberry pergaduhan

Antioksidan, kesan antiatherosclerotic mulberry akan memberansangkan, sudah tentu (dan di sini kami anda membuat andaian bahawa kesan-kesan yang dilihat dalam makmal dan eksperimen haiwan boleh dilihat dalam sebenar manusia juga), tetapi terdapat lebih kepada cerita daripada itu. Daun Mulberry telah lama digunakan dalam Perubatan Cina untuk pencegahan dan rawatan kencing manis, kerana, seperti yang kita sekarang tahu, ia mengandungi sebatian kimia yang menyekat tahap gula dalam darah yang tinggi (hiperglisemia) berikutan hidangan karbohidrat-kaya.

Mengawal tahap gula dalam darah (glukosa) adalah amat penting. Apabila tahap ini meningkat dengan ketara, seperti yang mereka lakukan selepas mengambil makanan dengan Indeks glisemik yang tinggi, seperti kentang atau gula-gula, badan bertindak balas dengan menghasilkan lebih banyak insulin untuk berurusan dengan yang terlampau banyak. Tetapi jika permintaan ini untuk lebih banyak insulin berlaku terlalu kuat terlalu kerap, keupayaan pankreas untuk menghasilkan insulin secukupnya mungkin terjejas, dan sel-sel kita mungkin menjadi tahan insulin kerana ia cuba untuk melakukan pekerjaan memudahkan pengangkutan glukosa melalui dinding sel. Hasilnya ialah rintangan insulin, keadaan yang merbahaya itu, jika berdaftar, yang membawa kepada jenis 2 kencing manis. Dengan punca utama adalah obesiti. Lazimnya bercakap, jika anda gemuk, risiko anda untuk penyakit kencing manis adalah tinggi; Jika tidak, ia adalah rendah (kecuali jika anda kebetulan mempunyai kecenderungan genetik yang mungkin untuk Penghidap kencing manis).

Mulberry kawalan gula dalam darah

Kumpulan Penyelidikan lain di Jepun telah mendapati bahawa daun mulberry putih mengandungi sebatian yang menghalang ini enzymes.3 usus dalam eksperimen dengan tikus biasa, mereka mendapati bahawa sesetengah gula mengandungi nitrogen dalam daun mulberry cabutan, terutamanya satu dipanggil 1-deoxynojirimycin, kuat menghalang metabolisme usus disaccharides (terutamanya sukrosa), sekali gus menyekat jumlah monosaccharides yang memasuki edaran. Mereka juga mendapati pretreating tikus dengan ekstrak mulberry sebelum menyuap mereka karbohidrat ketara ditindas peningkatan tahap glukosa darah normal postprandial (selepas makan).

Kesan baik ini berlaku dengan cara bergantung kepada dos. Dos yang telah, Walau bagaimanapun, sangat besar: 0.1-0.5 g/kg dari berat badan, yang, untuk manusia 70-kg (154-lb), akan g. 7-35 (dengan dos yang lebih rendah, 0.02 g/kg, bersamaan 1.4 g bagi manusia, adalah tidak berkesan.) Walau bagaimanapun, para penyelidik mencadangkan bahawa ekstrak mulberry mungkin bermanfaat dalam mencegah kencing manis manusia dengan aktiviti alpha-glucosidase usus.

Mulberry melindungi membran sel darah

Penyelidik yang berminat dalam membran biasanya pesakit kerana struktur ini halus, yang terdiri terutamanya daripada lipid (lemak bahan, termasuk kolesterol), tertakluk kepada peroxidation, proses yang musnah disebabkan oleh spesis molekul sangat reaktif yang dikenali sebagai radikal bebas. Apa-apa tekanan oksidatif biasanya diimbangi dengan kehadiran antioksidan, tetapi tahap sebatian perlindungan yang penting ini adalah biasanya kurang daripada normal dalam pesakit kencing manis, seperti yang disebutkan di atas. Akibat kerosakan membran biasanya pesakit boleh menjejaskan kesihatan mereka dalam pelbagai cara — sebahagian daripada azab kencing manis, yang berlebihan lipid peroxidation dan kesannya merosakkan adalah ciri-ciri.

Ia ternyata bahawa mulberry mengurangkan lipid peroxidation dalam membran biasanya pesakit, manakala glibenclamide tidak mengamalkannya. Mulberry juga membawa pengurangan yang ketara dalam tahap lipid peroxides dalam plasma darah pesakit dan air kencing. Penulis menyatakan:

Kesimpulannya, kajian ini hadir memberikan data awal yang mencadangkan bahawa terapi mulberry mampu meningkatkan kawalan glisemik pesakit dengan diabetes jenis 2. Kerja-kerja kami mencadangkan bahawa lipid membran serum dan biasanya pesakit kencing manis ini dengan baik terjejas oleh terapi mulberry.

Penyelesaian adalah jelas. Tidak begitu jelas, Walau bagaimanapun, adalah hakikat bahawa terdapat pemakanan tambahan, seperti mulberry, yang boleh membantu kita menentang penyakit kencing manis semasa kami berusaha untuk mengikuti cara hidup yang sihat.


  1. Doi K Kojima T Makino M, Y Kimura, Fujimoto Y. kajian juzuk daunMorus albaL.Chem Pharm Bull2001; 49 (2): 151-3.

  2. Doi K, Kojima T, ekstrak daun Fujimoto Y. Mulberry menghalang pengubahsuaian oksidatif arnab dan manusia low-density lipoprotein.Biol Pharm Bull2000; 23 (9): 1066-71.

  3. Miyahara C, Miyazawa M, Satoh S, A Sakai, Mizusaki S. Inhibitory kesan daun mulberry ekstrak postprandial hiperglisemia dalam tikus biasa.J Nutr mini yang baru Vitaminoltahun 2004 50; 161-4.

  4. Andallu B, Suryakantham V, Srikanthi BL, Reddy GK. Kesan mulberry (Morus indicaL.) terapi pada lipid membran plasma dan biasanya pada pesakit dengan diabetes jenis 2.Acta Clin Chim2001; 314:47-53.

  5. AK Awasthi K Vijayan, Srivastava PP. Analisis hubungan filogenetik sesama mulberry lima(Morus)spesies yang menggunakan penanda molekul.Genom2004; 47:439-48.


Siasatan
Hubungi kami
Alamat: No.6 4 Zhangba Rd., Xi'an berteknologi tinggi zon, Xi'an 710077, China.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Perkhidmatan Faks: +86(29) 8860 9131
E-mel:info@apex-bio.com
Rumah | Tentang kita | Produk & Perkhidmatan | Berita | Pengetahuan | Kawalan kualiti | Hubungi kami | Telefon mudah alih | XML | Utama Laman