Apex Biotech Ltd

Produk & Perkhidmatan

Knowledge
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Paeonia Albiflora Root(Peony) cabutan di penggunaan klinikal

Source:http://www.WebMD.com/ | Updated: Sep 12, 2016

Ekstrak akar Peony

Sejarah

Akar Peony adalah satu herba Perubatan Cina utama yang telah digunakan untuk beribu-ribu tahun. Akar Peony digambarkan di dalam Materia Medica dalam perubatan tradisional Cina semasa Dinasti Han (206 SM ke 220 Masihi). Peony juga disenaraikan dalam lebih daripada 30 Formula dalam teks klasik Perubatan Cina awal, Shang Han Lun (Discussion of Cold-Induced gangguan), dan juga disenaraikan dalam pharmacopoeias di China dan Jepun. Ia adalah salah satu daripada bahan-bahan yang biasa digunakan dalam rawatan penyakit hati. Komponen-komponen aktif yang utama peony akar akan efedrina, glucosides, polysaccharides, saponins, asid organik dan mineral surih.

Jumlah Glucosides Peony (TGP) / Paeoniflorin

Pada pertengahan tahun 1980-an penyelidik dibangunkan satu proses untuk mengeluarkan kompaun Standard mengandungi seorang ibu mini sebanyak 40 peratuspaeoniflorin, bahan aktif utama dalam peony. Ekstrak ini diseragamkan, dipanggil jumlah Glucosides daripada Peony (TGP), telah menjadi subjek penyelidikan yang meluas di China selama lebih 20 tahun. Beberapa kajian klinikal mendapati bahawa TGP mempunyai kesan anti-radang dan imun modulasi kedua-duanya.

Secara amnya, penampilan adalah serbuk ekstrak piawai,Paeoniflorin8 %-95_%.

Peony adalah tumbuhan. Akar dan, kurang biasa, bunga dan biji benih yang digunakan untuk membuat ubat-ubatan.

Kegunaan di bawah:

Kulit kedut. Peony mengandungi paeoniflorin disebut dalam kimia. Kajian awal menunjukkan bahawa menggunakan produk kosmetik yang khusus yang mengandungi 0.5% paeoniflorin selama 8 minggu mungkin mengurangkan kedut muka.

Kekejangan otot. Kajian awal menunjukkan bahawa mengambil kombinasi tertentu peony dan likuoris (Shakuyaku-kanzoh-kepada) mungkin melegakan kekejangan otot dalam penghidap cirrhosis hati dan orang-orang yang menjalani hemodialisis.

Artritis reumatoid (RA). Kajian awal menunjukkan bahawa mengambil produk yang mengandungi peony bersama-sama dengan methotrexate dadah selama 3 bulan mungkin mengurangkan ujian penanda daripada bengkak di penghidap RA lebih baik daripada mengambil methotrexate semata-mata. Walau bagaimanapun, mengambil produk peony ini dengan methotrexate tidak muncul untuk memperbaiki simptom RA lebih baik daripada methotrexate semata-mata.

Gout.

Osteoartritis.

Masalah pernafasan.

Batuk.

Penyakit-penyakit kulit.

Buasir.

Masalah jantung.

Perut kecewa.

Kekejangan.

Masalah saraf.

Sakit kepala Migrain.

Sindrom Keletihan yang kronik (CFS).

Syarat-syarat lain.

Lebih banyak bukti diperlukan untuk kadar keberkesanan peony untuk kegunaan ini.

Peony adalah mungkin selamat apabila digunakan oleh mulut, jangka pendek. Peony telah digunakan dengan selamat untuk sehingga 4 minggu. Ia boleh menyebabkan perut kecewa. Ia boleh menyebabkan ruam apabila ia datang dalam hubungan dengan kulit orang-orang yang sensitif.

Kajian klinikal manusia

Percubaan-percubaan klinikal manusia di China menyokong manfaat terapeutik peony cabutan untuk artritis reumatoid. Dalam satu kajian, 120 pesakit dengan artritis reumatoid menerima sama ada ekstrak peony Standard (TGP) atau methotrexate (MTX) rawatan yang ditubuhkan bagi RA yang digunakan sebagai kawalan. Selepas empat minggu selepas rawatan, TGP mahupun MTX ditemui sama berkesan.

Keputusan ini adalah replika dalam kajian kedua yang melibatkan pesakit artritis reumatoid 263 diberikan dos Standard TGP peony cabutan. Dalam kajian ini pesakit 142 sekali lagi telah diberi MTX untuk bertindak sebagai kawalan. Selepas empat minggu, 77 peratus daripada pesakit yang menerima ekstrak peony melaporkan peningkatan gejala – satu angka lagi dipadankan dengan Kumpulan kawalan methotrexate. Satu perbezaan yang tidak timbul dalam kajian kedua ini adalah bahawa ekstrak peony mempunyai kesan yang normalizing fungsi imun. Selain itu, pesakit-pesakit menerima peony dalam ekstrak melaporkan peningkatan ketara dalam kedua-dua kualiti hidup dan peningkatan kekuatan fizikal. Kemajuan ini tidak dilaporkan oleh pesakit-pesakit yang menerima MTX.

Andamp langkah berjaga-jaga yang khas; Amaran:

Mengandung dan menyusukan bayi: Peony tidak mungkin selamat apabila diambil melalui mulut semasa hamil. Beberapa kajian membangunkan mencadangkan peony itu boleh menyebabkan kontraksi rahim. Walau bagaimanapun, kajian lain mencadangkan kombinasi peony dan angelica mungkin selamat. Sehingga lebih dikenali, Jangan gunakan peony jika anda hamil. Juga Elakkan peony jika anda menyusukan anak. Tidak cukup diketahui tentang keselamatan menggunakan peony jika anda kejururawatan.

Pendarahan gangguan: kerana peony mungkin melambatkan kaunseling pesakit darah, terdapat kebimbangan bahawa ia mungkin meningkatkan risiko pendarahan di orang dengan gangguan pendarahan. Jangan gunakan ia jika anda mempunyai gangguan yang berdarah.

Pembedahan: Peony mungkin melambatkan darah kaunseling pesakit, sehingga ada kebimbangan bahawa ia mampu meningkatkan kemungkinan pendarahan semasa dan selepas pembedahan. Berhenti menggunakan peony sekurang-kurangnya 2 minggu sebelum pembedahan yang telah dijadualkan.

Interaksi

Ubat-ubatan yang perlahan kaunseling pesakit darah (Anticoagulant / ubat Antiplatelet) berinteraksi dengan PEONY

Peony mungkin melambatkan kaunseling pesakit darah. Mengambil peony bersama-sama dengan ubat-ubatan yang juga perlahan kaunseling pesakit mungkin meningkatkan peluang untuk lebam dan pendarahan.

Sesetengah ubat-ubatan yang perlahan kaunseling pesakit darah termasuk aspirin, clopidogrel (Plavix) dan diclofenac (Voltaren, Cataflam, lain-lain), ibuprofen (Advil, Motrin, lain-lain), naproxen (Anaprox, Naprosyn, lain-lain), dalteparin (Fragmin), enoxaparin (Lovenox), heparin, warfarin (Coumadin), dan lain-lain.

Phenytoin (Dilantin) berinteraksi dengan PEONY

Akar Peony mungkin mengurangkan jumlah phenytoin dalam badan. Akar peony mengambil bersama-sama dengan phenytoin (Dilantin) mungkin mengurangkan keberkesanan phenytoin (Dilantin) dan meningkatkan risiko sawan.

Peony pelega

Dos yang sesuai daripada peony bergantung kepada beberapa faktor seperti userand #39; s umur, Kesihatan, dan beberapa syarat lain. Pada masa ini tidak ada cukup maklumat saintifik untuk menentukan satu rangkaian sesuai dos untuk peony. Perlu diingat bahawa produk-produk semulajadi tidak sentiasa semestinya selamat dan dos boleh menjadi penting. Pastikan anda ikut arahan berkaitan pada label produk dan berunding dengan ahli farmasi anda atau doktor atau pakar sebelum menggunakan kesihatan lain.


Rujukan:http://www.WebMD.com/VITAMINS-supplements/ingredientmono-32-PEONY.aspx?activeIngredientId=32andamp;activeIngredientName=PEONY

http://nutritionreview.org/2013/04/Unique-Chinese-EXTRACT-relieves-Symptoms-rheumatoid-arthritis/Di mana Nak Beli ekstrak akar Peony?

Siasatan
Hubungi kami
Alamat: No.6 4 Zhangba Rd., Xi'an berteknologi tinggi zon, Xi'an 710077, China.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Perkhidmatan Faks: +86(29) 8860 9131
E-mel:info@apex-bio.com
Rumah | Tentang kita | Produk & Perkhidmatan | Berita | Pengetahuan | Kawalan kualiti | Hubungi kami | Telefon mudah alih | XML | Utama Laman