Apex Biotech Ltd

Produk & Perkhidmatan

Knowledge
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Kajian kebaikan ekstrak akar Peony

Source:Apex | Updated: Apr 11, 2016

Hasil kajian menunjukkan bahawa komponen-komponen aktif yang utama peony akar adalah efedrina, glucosides, polysaccharides, saponins, asid organik dan mineral surih. Apex, Paeoniflorin8% 10% 20% 50% adalah petikan massly, yang boleh menyokong Kesihatan buah pinggang dan hati. Berunding dengan Penasihat penjagaan kesihatan anda sebelum mengambil teh peony putih.

Sifat-sifat penipisan darah
Satu kajian yang diterbitkan pada Ogos 2010 edisi "Die Pharmazie" laporan peony itu mengandungi responible aktif juzuk 18 bagi menghalang belat pencampuran atau platelet darah. Juzuk aktif termasuk paeoniflorin, catechin, galloylpaeoniflorin dan paeonol. Kesan anti coagulant peony menyokong peredaran darah yang sihat, yang menghalang terhadap penyakit kardiovaskular tertentu.

Kesihatan buah pinggang
Kesan peony akar ekstrak buah pinggang tikus telah dilaporkan dalam kajian yang diterbitkan dalam edisi Mac 2010 "Phytomedicine." Kajian tersebut menyimpulkan bahawa ekstrak akar peony mempunyai kesan antioksida ke atas tekanan oksidatif yang berpunca dari perbuatan kencing manis daripada buah pinggang kerana mata pelajaran menunjukkan penurunan yang ketara dalam kencing albumin. Albumin kencing merupakan petunjuk bagi Kesihatan buah pinggang yang lemah. Selain itu, mata pelajaran menunjukkan simptom-simptom yang mengurangkan kecederaan tubule buah pinggang apabila diberikan rawatan antara 100 mg dan 200 mg ekstrak akar peony satu kg dari berat badan.

Sokongan hati
Kajian yang diterbitkan dalam edisi Jun 2010 "Arkib penyelidikan Pharmacal" dikaji kesan antioksidan paeoniflorin, satu komponen peony, pada hati. Kajian tersebut menyimpulkan bahawa ekstrak peony melindungi dari bengkak hati kerana ia menghalang terhadap tekanan oksidatif akibat untuk sembuh yang dikenali sebagai lipopolysaccharide. Sistem Kesihatan Universiti Michigan Nota-Nota peony itu boleh juga digunakan untuk merawat keadaan hati yang tertentu, seperti sirosis dan hepatitis; Walau bagaimanapun, selanjutnya kajian diperlukan untuk mengesahkan keberkesanan peony putih pada penyakit hati.

Di mana Nak Beli ekstrak akar Peony?

Apex Biotech Ltd, sebagai pengeluar besar dan profesional Cina bahan-bahan herba, khusus dalam herba extract.we telah devoting untuk mengeksport tumbuhan cabutan dengan harga yang berpatutan untuk kualiti dan comeptitive selama bertahun-tahun lama. Jika untuk kerjasama atau profil pengetahuan produk, sila email kami dengan info@apex-bio.com secara langsung. Kami tidak sabar-sabar e-mel pertanyaan anda.

Siasatan
Hubungi kami
Alamat: No.6 4 Zhangba Rd., Xi'an berteknologi tinggi zon, Xi'an 710077, China.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Perkhidmatan Faks: +86(29) 8860 9131
E-mel:info@apex-bio.com
Rumah | Tentang kita | Produk & Perkhidmatan | Berita | Pengetahuan | Kawalan kualiti | Hubungi kami | Telefon mudah alih | XML | Utama Laman