Apex Biotech Ltd

Produk & Perkhidmatan

Knowledge
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Apa itu ekstrak tumbuhan

Source:http://www.cospcn.com | Updated: Nov 21, 2015

Apex bertujuan melahirkan ingredents herba, termasuk loji ekstrak biji anggur and serbuk loji loji, dalam susu Thistle Extract(Silymarin80%and Silybin90%), juga air larut silymarin40%. Akar halia (Gingerol) Rhodiola Rosea Extract(Rosavin3%), ekstrak kacang soya, dan lain-lain. Sementara itu, kami boleh menyediakan ekstrak disesuaikan berdasarkan permintaan khas anda. Apex semua produk Pastikan kualiti yang baik dan harga yang kompetitif.

Tumbuhan cabutan merujuk kepada penggunaan pelarut yang sesuai atau kaedah daripada tumbuhan (tumbuhan sebahagian atau keseluruhannya) sebagai pengekstrakan bahan mentah atau pemprosesan bahan-bahan yang boleh digunakan untuk meningkatkan kesihatan atau tujuan lain.
Industri ekstrak tumbuhan ini dibangunkan dalam tempoh 10 tahun, adalah Ketua dalam bahan kimia farmaseutikal, halus, sektor pertanian antara sisi industri. Definisi yang dinyatakan seperti berikut:

Ekstrak tumbuhan adalah berdasarkan pada tumbuh-tumbuhan sebagai bahan mentah farmasi selaras dengan keperluan untuk menggunakan ekstrak produk akhir, selepas pengekstrakan fizikal dan kimia dan proses pemisahan, diarahkan untuk mendapatkan dan kepekatan tumbuh-tumbuhan dalam satu atau pelbagai jenis bahan-bahan aktif, tanpa mengubah struktur bahan aktif dan pembentukan produk. Pada masa ini, ekstrak daripada tumbuhan dalam konsep produk adalah cukup luas. Selaras dengan bahan-bahan tumbuhan yang diekstrak adalah berbeza, pembentukan glycosides, asid, polyphenols, polysaccharides, terpenes, flavonoid, mengandungi dan minyak sayuran lain, ekstrak serbuk, kanta, dll.; selaras dengan watak-watak berbeza daripada produk akhir yang boleh dibahagikan.

Ekstrak daripada tumbuhan Cina adalah secara umum produk perantaraan, kini menggunakan pelbagai sangat luas, terutamanya untuk ubat-ubatan, makanan kesihatan, tembakau, kosmetik, bahan mentah atau aksesori, dan sebagainya. Jenis-jenis tumbuh-tumbuhan untuk pengekstrakan bahan mentah ini juga sangat banyak ke dalam industri pengekstrakan Varieti tumbuhan di lebih daripada 300 jenis.

Terkenal dalam sejarah tamadun manusia, sebahagian besar waktu kira-kira 200 tahun yang lalu, manusia telah bergantung pada ubat-ubatan tradisional, (termasuk tumbuhan) perjuangan dengan penyakit bagi lebih daripada 90%. Tamadun purba yang utama dan tahap tertentu tamadun negara hampir mempunyai sistem penjagaan kesihatan negara sendiri, terutama di China sistem perubatan Cina yang paling komprehensif, pencapaian terbesar. Boleh dikatakan bahawa sistem perubatan Cina di China adalah ungkapan tertinggi Sains Perubatan purba.

Kemajuan Sains dan teknologi, mencipta ubat kimia dan ubat biologi baru. Selepas Perang Dunia II, farmasi seluruh, teknologi, teknologi pengeluaran kepada teknik pengurusan yang profesional telah mendapat kemajuan ketara. Pada masa yang sama mempunyai jangka panjang Genangan herba dengan kemajuan dalam teknologi dan pengurusan untuk mendapatkan cetusan yang relatif. Setakat ini, persediaan herba telah tiga peringkat pembangunan. Peringkat pertama, merah tradisional, pil, krim, berselerak. Peringkat kedua, berdasarkan kaedah air arak atau alkohol-air perahan kaedah berasaskan teknologi pemprosesan mentah dan teknologi moden industri penyediaan adalah kombinasi yang dibuat ubat-ubatan Cina proprietari. Peringkat ketiga adalah penggunaan tumbuhan yang moden untuk pemisahan yang moden dan teknik-teknik pengesanan yang ditapis dan kuantitatif. Tumbuhan dalam tiga peringkat, tetapi mereka telah dihasilkan di turutan, tidak bermakna bahawa peringkat selanjutnya akan menggantikan atau membatalkan peringkat sebelumnya. Seperti ubat-ubatan kimia tidak boleh batal ubat semulajadi, ubat-ubatan biologi, ubat-ubatan kimia boleh tidak dibatalkan. Tetapi selepas peringkat lebih daripada peringkat sebelumnya yang ditunjukkan atau penggunaan teknologi moden.

Ekstrak daripada tumbuhan dan tumbuh-tumbuhan dalam konotasi dari konsep lain antara satu sama lain antara satu sama lain bahagian. Jamu moden adalah ekstrak tumbuhan merupakan bahan mentah utama dan komponen herba moden dengan ekstrak - berdasarkan, setakat yang besar; dan sesetengah item daripada ekstrak tumbuhan secara langsung sebagai satu ubat-ubatan. Di seluruh dunia, terdapat definisi tidak seragam tumbuhan perubatan. Tetapi pembekal ekstrak tumbuhan biasa ke perubatan herba dikenali sebagai satu ubat asli. Ubat-ubatan semula jadi merujuk kepada segala-galanya dari alam semula jadi, untuk rawatan penyakit tanpa ubat-ubatan kimia rawatan, perubatan tradisional Cina, ubat herba harus ingat bidang.

Perubatan herba moden merujuk kepada Jerman dalam rawatan ekstrak tumbuhan terpilih, ekstrak kedua-dua loji secara keseluruhan, juga boleh menjadi sebahagian daripada ekstrak, biasanya komposit daripada bahan-bahan kimia. Jerman dari tahun 1976 untuk ubat-ubatan herba. Definisi ini telah menggunakan Majlis botani Amerika.

EC-produk herba yang jelas tidak hanya satu ubat-ubatan loji mungkin pelbagai herba keserasian (herba produk perubatan), yang mengandungi bahan aktif daripada tumbuh-tumbuhan tertentu atau ekstrak daripada tumbuhan, tanaman herba telah digunakan di dalam perubatan tujuan bekalan perubatan. Perubatan herba dan produk yang dianggap sebagai bahan aktif atau bahan-bahan yang mempunyai kesan terapeutik adalah amat jelas sekali produk-produk farmaseutikal. Persediaan herba akan runtuh ke serbuk ekstrak tumbuhan, pewarna, minyak atau cecair tekanan bergolek loji pemprosesan pengeluaran loji, pembersihan atau kepekatan sebatian tunggal atau campuran yang diasingkan dari artikel plantsFeature, jus yang jika tidak lagi dilihat sebagai ubat herba yang dilihat sebagai ubat-ubatan kimia seperti atropine.

Siasatan
Hubungi kami
Alamat: No.6 4 Zhangba Rd., Xi'an berteknologi tinggi zon, Xi'an 710077, China.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Perkhidmatan Faks: +86(29) 8860 9131
E-mel:info@apex-bio.com
Rumah | Tentang kita | Produk & Perkhidmatan | Berita | Pengetahuan | Kawalan kualiti | Hubungi kami | Telefon mudah alih | XML | Utama Laman