Apex Biotech Ltd

Produk & Perkhidmatan

Saffron Powder

Saffron Powder

Saffron powder, serbuk pukal saffron, Cina saffron powder, serbuk Cina Tibet Saffron, semulajadi Saffron Crocus serbuk

Products Details

Apex Biotech Ltd adalah salah satu pengeluar utama saffron powder China yang dilengkapi dengan kilang profesional, selamat datang ke serbuk saffron murah borong daripada kami.

Saffron serbuk:

Saffron powder, serbuk pukal saffron, Cina saffron powder, serbuk Cina Tibet Saffron, semulajadi Saffron Crocus serbuk


Pengenalan Saffron
Saffron mengandungi lebih daripada 150 sebatian yang tidak menentu dan berhasil aroma. Ia juga mempunyai banyak tak meruap aktif komponen, kebanyakannya berada karotenoid, termasuk Zeaxanthin sangat penting untuk, likopena dan pelbagai α - dan β-carotenes. Walau bagaimanapun, saffron dan warna kuning-oren keemasan adalah terutamanya hasil daripada α-crocin. Crocin ini adalah ester di-(β-D-gentiobiosyl) trans-crocetin; beruang (IUPAC) nama 8,8-diapo-8,8-carotenoic asid yang sistematik. Ini bermakna bahawa crocin yang mendasari aroma di saffron adalah ester yang digentiobiose daripada crocetin carotenoid yang. Crocins diri adalah karotenoid ofhydrophilic siri yang sama ada monoglycosyl atau diglycosyl esters polyene daripada crocetin. Crocetin adalah asid dicarboxylic yang polyene terkonjungsi yang ishydrophobic, dan oleh itu larut minyak. Bilakah crocetin esterified dengan dua gentiobioses larut-air, iaitu gula, petrol produk itulah dirinya larut-air. Α-crocin yang terhasil adalah pigmen carotenoid yang boleh terdiri daripada lebih daripada 10% daripada jisim saffron kering. Gentiobioses esterified yang dua membuat α-crocin sesuai untuk mewarna berasaskan air dan lemak makanan seperti hidangan nasi.


Kelebihan & fungsi Saffron Powder

Saffron adalah anti depressant anodyne antispasmodic, abortifacient, hipotemia yg mengeluarkan udara, emmenagogue, expectorant, nervine, ubat perut berotot dan rejuvenative.

Ianya berguna untuk demam, batuk, kemurungan, pembesaran hati, kembung, kolik, insomnia dan asma. Ianya juga berguna untuk penyakit sendi, neuralgia, keputihan, sakit kepala, kudis, buasir dan snakebite. Ia digunakan sebagai perisa & kuning mewarna untuk pelbagai makanan seperti roti, sup, sos, beras dan puding. Ia digunakan secara meluas dalam kosmetik, terutama sekali dalam krim keadilan.

Hot Tags: Saffron serbuk, China, pengeluar kilang, borong, murah
Barangan yang berkaitan
Siasatan
Siasatan
Hubungi kami
Alamat: No.6 4 Zhangba Rd., Xi'an berteknologi tinggi zon, Xi'an 710077, China.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Perkhidmatan Faks: +86(29) 8860 9131
E-mel:info@apex-bio.com
Rumah | Tentang kita | Produk & Perkhidmatan | Berita | Pengetahuan | Kawalan kualiti | Hubungi kami | Telefon mudah alih | XML | Utama Laman